Bel Ons: (+31) 651-191-613
Stichting en Privacy
stichting en privacy

Stichting en Privacy

Stichting en Privacy

Een stichting en privacy gaan goed samen In tegenstelling tot een vereniging heeft een stichting geen leden. Een stichting streeft een bepaald doel na. Veel stichtingen zijn liefdadigheidsinstellingen. Of ze zetten zich in voor het maatschappelijk welzijn.

Een stichting heeft net als een vereniging een bestuur. Het bestuur is verantwoordelijk voor het realiseren van de doelstelling van de stichting. Het bestuur kan dat ook uitbesteden. De leden van het bestuur vertegenwoordigen de stichting naar buiten toe.

Aan welke privacy eisen de stichtingsadministratie moet voldoen is afhankelijk van welke persoonsgegevens de stichting verwerkt. Het zal veelal gaan om adreslijsten van verstrekkers van financiële  bijdragen en giften. Wanneer dit organisaties zijn, dan is de AVG niet van toepassing. Maar worden medewerkers van die organisaties met naam en toenaam genoemd, dan is het verstandig die gegevens te behandelen als persoonsgegevens.

Stichting Privacy Administratie

Aan welke privacy eisen de stichtingsadministratie moet voldoen is afhankelijk van welke persoonsgegevens de stichting verwerkt. Het zal veelal gaan om adreslijsten van verstrekkers van financiële  bijdragen en giften. Veel stichtingen hebben een eigen administratiekantoor. De personeelsadministratie valt onder de werking van de AVG.
 
Wanneer een donor een organisaties is, dan is de AVG niet van toepassing. Maar worden medewerkers van die organisaties met naam en toenaam genoemd (in bijvoorbeeld een relatie database), dan is het verstandig die gegevens te behandelen als persoonsgegevens.

Geef een reactie

Sluit Menu

Op de hoogte blijven over privacy en gegevensbescherming?

Schrijf in op onze nieuwsbrief: