Bel Ons: (+31) 651-191-613
Verkeerd Verzonden Persoonsgegevens
verkeerd verzonden persoonsgegevens

Verkeerd Verzonden Persoonsgegevens

Je medische gegevens zijn verzonden aan iemand anders

Verkeerd verzonden persoonsgegevens. Je persoonsgegevens zijn verzonden naar een ander dan jijzelf. Bijvoorbeeld informatie van je arts, van het ziekenhuis of van de apotheek. Verkeerd verzonden persoonsgegevens is natuurlijk absoluut niet de bedoeling.

Persoonsgegevens verkeerd verzonden is één van de redenen waarom de AVG in het leven is geroepen. En waarom er strenge boetes kunnen worden uitgedeeld wanneer organisaties verkeerd omgaan met persoonsgegevens.

In dit geval is de verkeerde verzending extra ernstig omdat het om medische gegevens gaat. Dat zijn bijzondere persoonsgegevens. Die mogen alleen in speciale gevallen worden verwerkt. Organisaties moeten dat dan wel regelmatig doen. Bovendien moeten zowel de verwerking als de verzending van dit soort persoonsgegevens extra veilig plaats vinden.

Verkeerd Verzonden Pesoonsgegevens

Verkeerd verzonden persoonsgegevens. Het hoeft niet altijd om medische gegevens te gaan. Er zijn allerlei persoonsgegevens die worden verzonden. Om velerlei redenen. Denk aan personeelsgegevens of jouw gegevens bij de bank, een verzekeringsmaatschappij, de gemeente of de Belastingdienst.

Het hoeft bij verkeerde verzending niet alleen te gaan om fysieke post. Ook e-mails met persoonsgegevens worden regelmatig naar de verkeerde verstuurd. Dit los van de vraag of het is toegestaan om persoonsgegevens te verzenden via e-mail.

Klachtrecht in het geval van persoonsgegevens

Elke organisatie die persoonsgegevens verwerkt is verplicht om een klachtenregeling in het leven te roepen. Als er iets fout is gegaan met de verwerking en de verzending van je persoonsgegevens moet je in de eerste plaats aan de bel trekken bij de organisatie zelf.

Een dergelijke interne klachtenregeling is natuurlijk zoiets als de slager die zijn eigen vlees keurt. Het is echter gepast om de organisatie eerst de gelegenheid te geven om een oplossing aan te bieden.

Ben je er niet van overtuigd dat dit helpt, of vindt je dit bedreigend, dan kunnen de juristen van Dragon Law je helpen bij het vinden van een passende oplossing.

Daarnaast kun je altijd een melding doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Geef een reactie

Sluit Menu

Op de hoogte blijven over privacy en gegevensbescherming?

Schrijf in op onze nieuwsbrief: