Bel Ons: (+31) 651-191-613
ZZP en Privacy
ZZP en privacy

ZZP en Privacy

ZZP en privacy, balans tussen zakelijk en privé

Alleen als privé persoon is de AVG niet van toepassing. In veel wettelijke regelingen maakt het niet uit of je optreedt als zzp’er of als privé persoon. De status van zzp’er is een belastingtechnische constructie.

Ben je zzp’er dan is het soms op het eerste gezicht niet duidelijk of iets privé of zakelijk is. Daarom is ons advies: behandel persoonsgegevens (ook van familie, vrienden en bekenden) altijd als zakelijke gegevens. Dan kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

De zakelijk omgang met persoonsgegevens omvat volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (de AP) in ieder geval het bijhouden van een lijst met NAW en andere gegevens van (potentiële) klanten, het bijhouden van een afsprakenlijst met klanten (een agenda dus), telefoonnummers van klanten of personeelsinformatie.

Grote of Kleine Bedrijven

Het maakt niet uit hoe klein of groot je bedrijf is. De AP zegt dat de Europese privacywet geldt voor álle organisaties die persoonsgegevens verwerken. Dus ook voor kleine mkb’ers en zzp’ers die gegevens verwerken.

Helaas blijft de hoeveelheid werk die gemoeid is met het opzetten van wat wij het “privacy framework” noemen voor kleine en grote(re) bedrijven gelijk. Of je nu een éénpitter bent, werkt in een samenwerkingsverband, of een MKB bedrijf hebt. Wij helpen je snel en effectief om te voldoen aan de eisen van de AVG met een op maat gesneden “privacy framework”.

Geef een reactie

Sluit Menu

Op de hoogte blijven over privacy en gegevensbescherming?

Schrijf in op onze nieuwsbrief: