Bel Ons: (+31) 651-191-613
Facebook en Privacy
privacy en facebook

Facebook en Privacy

Foto's, Facebook en Privacy

Facebook en privacy vormen geen probleem als het gaat om de verwerking van foto’s door jou als privé persoon.

De AVG zegt dat het (gebruik van) sociale netwerken en online-activiteiten persoonlijke activiteiten zijn. Als je dus een website hebt en daarop foto’s plaatst is dat geen probleem (overweging 18). Hetzelfde geldt voor een sociaal medium zoals Facebook.

Het mag echter niet gaan om beroepsmatige of handelsactiviteiten.

Facebook en Beroep of handel

Wanneer je Facebook activiteiten als beroep of handel kunnen worden beschouwd gelden andere regels. Probeer je spullen te verkopen met behulp  van foto’s, dan kan het dus anders zijn. Doe je dat eenmalig, dan is er niets aan de hand. Zo werkt het ook op Marktplaats.

Bij produkten gaat het niet om mensen. Althans, zolang er geen mensen op je foto’s staan. Verkoop je regelmatig kleding met behulp van modellen, dan kan dat dus als handel worden beschouwd. Ook wanneer zo’n model je broer of zus is, of een vriend(in), dan gelden de regels van de AVG. Lees ook onze blog over portretrecht.

Promoot je produkten op je Facebook pagina, dan kan dat al snel worden beschouwd als handel. Ben je een blogger of vlogger die inkomsten geniet van bijvoorbeeld YouTube dan geldt hetzelfde.

Geef een reactie

Sluit Menu

Op de hoogte blijven over privacy en gegevensbescherming?

Schrijf in op onze nieuwsbrief: